Sjednica IO pod lupom javnosti

Članovi stigli na sjednicu

Počinje sjednica Izvršnog odbora NSBiH, čeka se ime novog selektora

Midhat Šljivak

Članovi Izvršnog odbora NSBiH započet će u 14 sati sjednicu na kojoj bi se trebalo saznati ime selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Bh. fudbalska 'vlada' pokušat će da izglasa ime novog selektora, a vidjet ćemo hoće li to danas i učiniti.

Podsjetimo, po novom Statutu NS/FSBiH, Izvršni odbor može donositi odluke ako je na sjednici prisutno najmanje 12 od 15 članova, a odluke su važeće ako za njih glasa više od dvije trećine prisutnih od kojih jedan glas mora biti iz FSRS, te po jedan od predstavnika "kantonalnih" i "županijskih" saveza.

Novi selektor mora dobiti 11 glasova ljudi koji sjede u Izvršnom odboru, ali među njima mora biti po jedan član iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, te "kantonalnih" i "županijskih" saveza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.