BiH bi danas konačno mogla dobiti selektora fudbalske reprezentacije
Foto - EPA

IO zasjeda od 14 sati

BiH bi danas konačno mogla dobiti selektora fudbalske reprezentacije

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas bi konačno mogla dobiti novog selektora.

Izvršni odbor NS/FSBiH za danas je zakazao sjednicu na kojoj bismo konačno trebali saznati nasljednika Duška Bajevića, a nešto nakon 14 sati bi odluka o selektoru trebala biti poznata.

Kao glavni kandidati su se prethodnih dana spominjali legendarni bh. fudbaler Sergej Barbarez, te bugarski trener Ivaylo Petev. Jedan od njih će gotovo sigurno postati novi selektor BiH, a ko će to biti, vjerovatno ćemo saznati danas.

Interesantno je svakako da će pred sjednicu Izvršnog odobra biti održana i sjednica Komisije za odabir selektora u koji se nalaze Elvedin Begić, Ivan Beus, Milorad Sofrenić, Vico Zeljković i Irfan Durić i koja bi na kraju trebala iznijeti jedno ime pred Izvršni odbor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Po novom Statutu NS/FSBiH, Izvršni odbor može donositi odluke ako je na sjednici prisutno najmanje 12 od 15 članova, a odluke su važeće ako za njih glasa više od dvije trećine prisutnih od kojih jedan glas mora biti iz FSRS, te po jedan od predstavnika "kantonalnih" i "županijskih" saveza.

Novi selektor će morati da dobije 11 glasova ljudi iz IO, ali među njima mora biti po jedan od predstavnika FSRS, te "kantonalnih" i "županijskih" saveza.

Top Komentari

user1583752673
Zasto imam osjecaj da i danas necemo dobit selektora?
4 0
LukasPodolski
Daj Peteva.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi