Nizozemski mediji prave pritisak na Van de Beeka

"Ako u srijedu ne zaigraš protiv Cityja, spakuj kofere i napusti odmah Manchester"

Edmir Škorić

U članku objavljenom u nizozemskom De Telegraafu preporučuju Donnyju Van de Beeku da napusti Manchester United ako ne zaigra protiv Manchester Cityja, u polufinalnoj utakmici Liga kupa u srijedu.

Nizozemski nogometaš je u Manchester stigao ljetos za gotovo 40 miliona eura iz Ajaxa, no Ole Gunnar Solskjaer ga u posljednje vrijeme ne koristi. Posljednji put je igrao 20. decembra protiv Leedsa u velikoj pobjedi Đavola.

Zapravo, nekoliko minuta dobio je tri dana kasnije protiv Evertona u meču Kupa, ali nakon toga kao da ne postoji i nizozemski mediji poručuju mu da spakuje kofere i napusti Old Trafford ovaj mjesec.

Veznjak ima za cilj da igra na Evropskom prvenstvu narednog ljeta i ako nastavi ovako da "igra" na Old Traffordu, pitanje je hoće li dobiti priliku u reprezentaciji Nizozemske. Bruno Fernandes, Paul Pogba, McTominay i Fred su igrači, pa i Matić, koji daleko više dobijaju prostora za igru.

Solskjaer je sa svoje strane prije nekoliko sedmica govorio o Van de Beekovoj adaptaciji:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kad postoje nogometaši koji dolaze u novu ligu, u novi tim, oni uvijek imaju određeno vrijeme koje im je potrebno da se prilagode. Kad je igrao, jako je dobro izgledao na terenu. Dobro se ukopio u naš sustav igre".

Unatoč tim riječima Solskjaera, Van de Beek skoro da ne igra, a ako u srijedu ne dobije šansu protiv Cityja, ko zna, možda stvarno spakuje kofere i samo ode...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.