Iskusni defanzivac napušta Kraljeve?

Perez konačno nazvao Ramosa, pa ostao bez riječi: "Rekli su mi da prave tim sa mnom i Messijem"

Endin Čaušević

Sergio Ramos je prethodnih dana u centru pažnje španske javnosti jer se sve više govori o njegovom odlasku iz Real Madrida.

Ramos je u kraljevski klub stigao iz Seville na jeto 2005. godine i već 15 godina je standardni član prvog tima. Ovaj 34-godišnji defanzivac igra odlično prethodnih sezona i zbog toga su mnogi iznenađeni kako mu Real Madrid ranije nije ponudio novi ugovor.

Naime, Ramos ima ugovor s Realom do kraja ove sezone, a već mjesecima se priča o tome kako kraljevski klub uopšte nije ni otvorio pregovore s iskusnim kapitenom oko nastavka saradnje.

Ramos je razočaran ponašanjem Florentina Pereza koji nije pokazao dovoljno poštovanje prema njemu, te on sada ima pravo da pregovara s drugim klubovima jer mu na ljeto ističe ugovor s Realom.

Španski mediji danas su objavili da je Perez jučer kontaktirao Ramosa nakon mnogih natpisa u medijima i da mu je ponudio novi ugovor. No, na njegovo iznenađenje Španac ga je odbio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ponuda koju ste mi poslali neću prihvatiti. Iz PSG-a su mi rekli da će napraviti ekipu u kojoj ćemo biti ja i Messi", navodno je Ramos rekao Perezu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.