Prvi Pochettinov "poklon" od uprave PSG-a plaćen je 35 miliona eura

Kean potpisuje ugovor

Prvi Pochettinov "poklon" od uprave PSG-a plaćen je 35 miliona eura

E. Škorić

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino i službeno je prije nekoliko dana postao novi trener Paris Saint-Germaina. Potpisao je ugovor do ljeta 2022. godine.

On je na klupi francuskog prvaka naslijedio Nijemca Thomasa Tuchela, koji je klub prethodno vodio od ljeta 2018. godine. Pochettino, koji je svojevremeno dvije godine igrao za Parižane, već je upoznao igrače i već radi na rješavanju igračke križaljke.

Za početak je odredio listu igrača koje planira da proda i zaradi oko 40 miliona eura, a ono što mu je također bitno je zadržati neke bitne igrače.

Kako izvještava Sky Sport, Parižani su počeli pregovore s Evertonom i očekuje se da potvrde transfer vrijedan 35 miliona eura, a radi se o Moiseu Keanu, napadaču koji je igrao na posudbi u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kean se pokazao jako dobro na Parku Prinčeva i stoga je odlučeno da se njegov ugovor otkupi, a igrač je spreman da potpiše višegodišnji ugovor s PSG-om.

20-godišnji Kean je ranije igrao u Juventusu, a u Ligi 1 je u 11 mečeva postigao sedam golova. U Ligi prvaka je ove sezone na pet susreta postigao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi