FOTO - EPA

Čelnici Uniteda neće štediti: Vše novca za transfere zbog dobre pozicije na tabeli Premiershipa

Adnan Beganović

Prije početka sezone malo ko od fudbalskih stručnjaka je vidio Manchester United u borbi za naslov eprvaka.

Međutim, United se trenutno nalazi na 2. mjestu tabele sa 33 boda, koliko ima i vodeći Liverpool, no Crveni vragovi imaju i utakmicu manje.

Upravo dobri rezultati u Premiershipu su, kako pišu otočki mediji, "natjerali" čelnike Uniteda da u januarskom prelaznom roku "otvore" novčanik.

Tako će United u januaru potrošiti više novca na pojačanja nego li je planirano na početku sezone, a navodno su dva igrača na vrhu liste želja menadžera Crvenih vragova.

Radi se o Davidu Alabi, kojeg United želi odmah dovesti iako će na ljeto biti slobodan igrač, te 19-godišnjem ekvadorskom veznjaku Moisesu Caicedu, koji nastupa za Independiente del Valle.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.