"Ako u srijedu ne zaigraš protiv Cityja, spakuj kofere i napusti odmah Manchester"

Nizozemski mediji prave pritisak na Van de Beeka

"Ako u srijedu ne zaigraš protiv Cityja, spakuj kofere i napusti odmah Manchester"

E. Škorić

U članku objavljenom u nizozemskom De Telegraafu preporučuju Donnyju Van de Beeku da napusti Manchester United ako ne zaigra protiv Manchester Cityja, u polufinalnoj utakmici Liga kupa u srijedu.

Nizozemski nogometaš je u Manchester stigao ljetos za gotovo 40 miliona eura iz Ajaxa, no Ole Gunnar Solskjaer ga u posljednje vrijeme ne koristi. Posljednji put je igrao 20. decembra protiv Leedsa u velikoj pobjedi Đavola.

Zapravo, nekoliko minuta dobio je tri dana kasnije protiv Evertona u meču Kupa, ali nakon toga kao da ne postoji i nizozemski mediji poručuju mu da spakuje kofere i napusti Old Trafford ovaj mjesec.

Veznjak ima za cilj da igra na Evropskom prvenstvu narednog ljeta i ako nastavi ovako da "igra" na Old Traffordu, pitanje je hoće li dobiti priliku u reprezentaciji Nizozemske. Bruno Fernandes, Paul Pogba, McTominay i Fred su igrači, pa i Matić, koji daleko više dobijaju prostora za igru.

Solskjaer je sa svoje strane prije nekoliko sedmica govorio o Van de Beekovoj adaptaciji:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kad postoje nogometaši koji dolaze u novu ligu, u novi tim, oni uvijek imaju određeno vrijeme koje im je potrebno da se prilagode. Kad je igrao, jako je dobro izgledao na terenu. Dobro se ukopio u naš sustav igre".

Unatoč tim riječima Solskjaera, Van de Beek skoro da ne igra, a ako u srijedu ne dobije šansu protiv Cityja, ko zna, možda stvarno spakuje kofere i samo ode...

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije