Magična asistencija

Vrijeme je da se prestane pričati o Ronaldovoj sebičnosti: Portugalac je vidio što ne bi niko!

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je često osporavan kada je u pitanju razigravanje i asistiranje saigračima. Mnogi mu prigovaraju da zbog gladi za golovima uopšte nije timski igrač. 

Juventus je nanio Milanu prvi ovosezonski poraz. Bianconeri su slavili s 1:3, a Ronaldo se nije upisao među strijelce.

Nakon toga se našao na udaru kritika Fabija Capella kako je odigrao jednu od najlošijih utakmica u dresu Stare dame.

Međutim, to baš i nije bilo tako. Sjajni Portugalac je igrao timski, često je odvlačio na sebe dvojicu ili trojicu igrača Milana i tako saigračima otvarao prostor.

Briljatan pas odigrao je Ronaldo sredinom drugog poluvremena kada je uspio probaciti loptu između nekoliko protivnika i savršeno uposliti Westona McKennieja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, uspješnost Ronaldovih pasova protiv Rossonera je bila na 94 %, imao je maksimalan uspješan driblinga, kreirao je jednu veliku šasnu i napravio tri ključna pasa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.