Prijateljski susret

Remi Širokog i Zrinjskog

U prijateljskom susretu igranom na Pecari, domaći Široki Brijeg i mostraski Zrinjski odigrali su bez pobjednika (1:1).

U dosta dobroj fudbalskoj predstavi, koja je ujedno bila i "generalka" za obje hercegovačke momčadi pred nastup u Evropskoj ligi, nije bilo pobjednika.

U prvih 45 minuta i Široki i Zrinjski imali su po nekoliko dobrih prilika, ali mreže su ostale netaknute.

Početkom drugog dijela, tačnije u 51. minuti, nakon jedne dobre akcije napadač popularnih Plemića, Dragičević, postiže pogodak za 0:1.

Dvanaest minuta prije kraja susreta premijerligaš sa Pecare dolazi do izjednačenje. Naime, odbrana Zrinjskog napravila je kardinalnu grešku, a pojačanje Širokog, Roskam, iskoristio je poklon i pogodio za konačnih 1:1.

NK Široki Brijeg – HŠK Zrinjski 1:1 (0:0)

Stadion Pecara. Sudac: Marinko Jelić. Strijelci: 0:1 – Dragičević 51', 1:1 – Roskam 78'.

ŠIROKI BRIJEG: Bandović, Diogo, Barišić, Renato, Ćutuk, Kožul, Wagner, Šilić, Mišić, Ivanković, Varea. (Još su igrali: Marić, Ćorić, Hrkać, Brekalo, Markić, Peraica, Weitzer, Roskam, Pinjuh, Glavina, Ljubić.) Trener: Ivo Ištuk.

ZRINJSKI: Melher, Šunjić, Džidić, Stjepanović, Selimović, Sušić, Ivanković, Žižović, Dragičević, Zadro, Rizvanović. (Još su igrali: Pehar, Aničić, Zovko, Mihaljević, Miličević, Sesar, Svitlica, Puljić,Bartulica.) Trener: Dragan Jović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.