FOTO - EPA (Vukušić u dresu Pescare)

Olimpija je izgubila

Ljetos su mogli zaraditi na njemu, a danas su se sporazumno razišli

Adnan Beganović

U prošloj sezoni sa 26 postignutih pogodaka bio je najbolji strijelac slovenačkog prvenstva, a danas se i službeno rastao sa Olimpijom.

Riječ je o hrvatskom napadaču Anti Vukušiću, koji je dolaskom u Olimpiju proigrao, zapravo podsjetio je na svoje najbolje igračke dane u splitskom Hajduku kada je dobio i nadimak "sinjski dijamant".

Stigao je Vukušić u Olimpiju iz slovenačke ekipe Krško za koju je u 27 odigranih mečeva postigao samo sedam četiri gola.

Međutim, u Ljubljani je eksplodirao. Golovi su se redali kao na traci, a tokom ljetnog prelaznog roka mogli su ga i prodati, bar za nekih 500.000 eura.

Imali su ponude iz Turske i Rumunije za 30-godišnjeg napadača koji je u klub stigao godinu ranije u besplatnom transferu. No, kockice se nisu posložile. Malo je zatezao Vukučić, više Olimpija i na kraju su izgubili svi.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ipak, čine se, mnogo više Olimpija. Mogla je zaraditi na igraču koji je došao besplatno, a pola godine kasnije rastali su se sporazumno.

Inače, Vukušić je zbog povrede i korona virusa u prvom dijelu ove sezone odigrao samo sedam mečeva, no neće mu biti teško pronaći novi klub jer 26 golova iz prošle sezone ne zaboravljaju se tek tako.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.