Foto - EPA

Sjajna igra tima iz Dortmunda

Edin Terzić sa Borussijom razbio Nagelsmanna i RB Leipzig

Midhat Šljivak

Borussia iz Dortmunda je u derbiju 15. kola Bundeslige savladala na gostovanju RB Leipzig sa 3:1.

Edin Terzić je u ovom meču potpuno nadmudrio veliku trenersku zvijezdu Juliana Nagelsmanna i velikan iz Dortmunda je na kraju stigao do tri boda.

Nakon što je prvih 45 minuta završeno bez pogodaka u drugom poluvremenu je Borussia igrala sjajno i došla je do pobjede.  Poveli su gosti u 55. minuti. Zabio je Jadon Sancho za 0:1.

Potom su oba tima stvorila šanse. Pogođeni su okviri gola na obje strane, da bi u 71. minuti gosti došli do drugog gola. Sancho je ovog puta asistent. Prekrasno je našao Erlinga Haalanda, a ovaj zabija za 0:2.

Leipzig je svim silama pokušao da se vrati u meč. To je otvorilio dosta prostora za goste, a Haaland je u 84. minuti stavio tačku na ovaj meč za 0:3.

Domaći su u 90. minuti golom Sorlotha uspjeli doći do počasnog gola za konačnih 1:3.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 15. kolo:

RB Leipzig - Borussia 1:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.