Foto - EPA

Trijumf Bianconera

Sassuolo je dobro namučio Juventus, ali Stara dama je upisala velika tri boda

Midhat Šljivak

Juventus je u 17. kolu Serije A uz dosta muke savladao Sassuolo sa 3:1.

Gosti su odigrali sjajan meč, ali na kraju su ostali bez bodova u Torinu.

Prijetila su oba tima u prvom poluvremenu, no završnica je izostala. Ključni trenutak desio se u finišu prvog dijela kada je Obiang isključen zbog užasnog starta nad Chiesom.

Juventus je ostao i bez Paula Dybale koji je morao da izađe zbog povrede. Ušao je Kuluševski i promašio je lijepu šansu nadoknadi da dovede svoj tim u prednost.

U nastavku smo gledali zaista sjajan meč. Redale su se šanse na obje strane, a u 51. minuti je Juve poveo. Za 1:0 spektakularno je pogodio Danilo.

Kratko je trajala radost domaćeg tima. Samo sedam minuta kasnije Defrel je napravio haos u odbranu Juventusa i zabio je za 1:1.

Očekivano, Juve je krenuo ofanzivno i po pobjedu. To je otvorilo dosta prostora gostima koji su imali nekoliko odličnih šansi i sa igračem manje.

Ronaldo je uspio promašiti zicer na desetak minuta prije kraja, ali su navijači Stare dame odahnuli u 82. minuti kada Aaron Ramsey pogađa za 2:1.

Nije se Sassuolo predavao ni nakon primljenog gola. Ipak, nisu uspjeli gosti da zabiju gol, ali zato jeste Juventus preko Ronalda u nadoknadi meča za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 17. kolo:

Juventus- Sassuolo 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.