Mladi fudbaler FK Sarajevo

Ševkija Resić odlazi na novu posudbu, ali ostaje u Premijer ligi BiH? · Saznajemo

Midhat Šljivak

Ševkija Resić najvjerovatnije neće nositi dres FK Sarajevo u proljetnom dijelu sezone.

Ovaj 21-godišnji vezni fudbaler vratio se sa posudbe iz Novog Pazara, gdje je proveo proteklu polusezonu, ali po svemu sudeći neće ostati u redovima aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine.

Resić bi, kako SportSport.ba saznaje, uskoro trebao na novu posudbu, ali neće ići daleko i trebao bi ostati u Premijer ligi BiH.

Nezvanično saznajemo da je jedna od mogućih opcija za posudbu tuzlanska Sloboda. Njegov status će brzo biti riješen, a vidjet ćemo hoće li Resić obući dres tima sa Tušnja ili će se naći neko drugo rješenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Resić je proteklu polusezonu u Novom Pazaru igrao veoma dobro. On je za ovaj tim odigrao ukupno 16 utakmica i imao je učinak od gola i asistencije.

Ranije ga je Sarajevo slalo na pousdbu i redove zeničkog Čelika, gdje je igrao zaista dobro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.