Argentinac želi atomski napad

Mbappe napušta PSG zbog Pochettinovih ideja, već se zna i gdje ide?

Endin Čaušević

Mauricio Pochettino je nedavno preuzeo klupu PSG-a i jasno je da će na ljeto napraviti određene promjene u sastavu.

Mediji u Francuskoj objavili su da Pochettino već ima ideju kako bi PSG mogao izgledati naredne sezone, a glavni cilj kluba će biti da pokušaju dovesti Lionela Messija i Sergija Aguera koji će na kraju sezone biti slobodni igrači.

Pochettino želi da napravi nevjerovatan napad u PSG-u, a eventualni dolasci Messija i Aguera znače da bi neko od trenutnih napadača morao napustiti Park prinčeva.

L'Equipe navodi da bi u tom slučaju do najvjerovatnije bio Kylian Mbappe koji još uvijek nije potpisao novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe ima veliku želju da karijeru nastavi u dresu Real Madrida, a to neće biti nemoguće na ljeto ukoliko Pochettino uspije da ispuni svoje planove što se tiče eventualnih pojačanja.

Pochettino želi da PSG igra u formaciji 4-3-3, a želja mu je da napad čine Neymar, Aguero i Messi što bi sigurno bio pravi spektakl za gledati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.