Odgovarao na pitanja fanova

Žali li Mesut Ozil što je umjesto Turske igrao za Njemačku?

Edmir Škorić

Mesut Ozil potiče iz Turske, ali je rođen i odrastao u Njemačkoj, za koju je kasnije i igrao godinama.

Ozil je jedan u nizu tursko-njemačkih igrača koji su odabrali da igraju za zemlju u kojoj su odrasli, a ne odakle im potiču roditelji.

Činjenica je da bi Ozil, da nije igrao za Njemačku, ostao uskraćen za titulu prvaka svijeta, pošto je s Nijemcima 2014. godine bio prvak.

"U nevjerojatnim sam uspomenama igrao za njemačku reprezentaciju. Osvojili smo Svjetsko prvenstvo u Brazilu i svi koji smo tada igrali postali smo dio velike ere njemačkog nogometa. Nikad nisam rekao da mi je bilo žao što sam odlučio igrati za Njemačku", rekao je Ozil, dodavši:

"Mnogo je rečeno od završetka moje reprezentativne karijere, ali definitivno ne žalim zbog odluke da igram za Njemačku".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

32-godišnjeg Ozila su uveliko kritikovalo u Njemačkoj zbog zajedničkog druženja i dobrih odnosa s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, koji mu je bio gost na vjenčanju.

Ozil je trenutno u Arsenalu, no po svim prilikama će karijeru nastaviti u Fenerbahčeu i priznao je upravo jučer na Twitteru dok je odgovarao fanovima, da je Fener klub za koji je navijao dok je odrastao u Njemačkoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.