Burnley protiv svog najtežeg rivala

Vjerujete li u tradiciju? Nisu Unitedu dali gol na zadnjih 11 godina

Edmir Škorić

Manchester United večeras gostuje kod Burnleyja u zaostalom meču 1. kola engleske Premier lige.

United je dobroj formi i sa 33 boda stigao je vodeći Liverpool na tabeli, a večeras će mu i bod biti dovoljan da postane novi lider Premiershipa.

Crveni vragovi će dakako tražiti cijeli plijen i imaju potpuno pravo s obzirom na trenutni igrački kadar, formu, ali i što je jako važno - tradiciju.

Jer, United od 2009. godine, dakle 11 godina, nije primio gol od večerašnjeg rivala. Posljednji put je Burnley protiv Uniteda postigao gol u 1:0 pobjedi u avgustu 2009. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon toga 11 utakmica su ova dva tima odigrali u Premier ligi i nikada više Burnley nije tresao mrežu Crvenih vragova, pa ostaje da vidimo hoće li se tradicija i večeras nastaviti.

Kolika je kvota da United neće primiti gol večeras? Cijela ponuda OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.