Trener Širokog Toni Karačić:

"Nisam sretan zbog odlaska Dine Ćorića, ali poštujem njegovu odluku"

Edmir Škorić

Trener Širokog Brijega Toni Karačić govorio je danas o Dini Ćoriću, iskusnom kapitenu Širokog Brijega koji je prešao u redove Borca.

Prije nekoliko dana je sasvim neočekivano stigla vijest da je dugogodišnji član Širokobriježana odlučio karijeru nastaviti u Banjaluci.

"Nisam sretan zbog odlaska Dine Ćorića, kapetana i iskusnog igrača koji je cijelu karijeru proveo u klubu. Riječ je o igraču koji je iskustvom i kvalitetom mnogo značio za našu momčad. Međutim, izrazio je želju za promjenom sredine i klub mu je izašao u susret. To je nogomet, uvijek imaju dvije strane, ako je igrač tako odlučio, poštujem njegovu odluku. Sigurno nije isto raditi kada dođe do određenih promjena u momčadi, poglavito ako se radi o većem broju promjena, ali situaciju treba prihvatiti onakvom kakva jest i nastaviti dalje",  kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić okupljenim novinarima uoči prvoga treninga za nastavak sezone, dodavši:

"Utvrdili smo kvalitetan plan priprema i angažirano počinjemo raditi od prvog dana. Imamo na radaru neke nove igrače, uspostavili smo kontakte i vjerujem kako ćemo brzo kompletirati momčad za proljeće".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.