Foto: Instagram

Snijeg paralizirao prijestolnicu Španjolske

Prelijepa slika Santiago Bernabeua pokrivenog snijegom

Nerijetko se nakon neke velike prirodne nepogode ili katastrofe koristi izraz 'zavijen u crno'.

Međutim, zimska oluja koju su Španjolci nazvali Filomena je stadion Real Madrida zavila u bijelo. Kultni stadion Santiago Bernabéu djeluje upravo bajkovito pod snijegom, a snježni kaos podario mu je bjelinu dresova Kraljevskog kluba. Sjajna slika Realova stadiona u fazi renoviranja objavljena je na klupskom Instagramu.

I na slici je više nego vidljivo kako je čitav Bernabeu jedno veliko gradilište koje sada čeka da se snijeg i led otope.
Upravo zbog izvođenja radova na svom stadionu, Real već odavno igra na Estadio Alfredo Di Stéfano u Valdebebasu, predgrađu Madrida. Što se tiče igrača Reala, oni već nekoliko dana ne borave u glavnom gradu Španjolske. Prošloga su petka uspjeli odletjeti za Paomplonu, gdje su u subotu odigrali samo 0:0 protiv Osasune, a potom su nastavili za Málagu, gdje u četvrtak igraju polufinale španjolskog superkupa protiv Athletica Bilbao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.