Foto - EPA

DFB Pokal

Senzacija u Njemačkoj: Kiel izbacio Bayern iz DFB Kupa!

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern ispao je iz DFB Kupa nakon što je večeras nakon penala poražen od Holstein Kiela rezultatom 6:5 (2:2).

Bavarci su dobro ušli u meč. Zabili su već u 14. minuti preko Gnabryja i došli su do vodstva od 0:1. Gnabry je bio u ofsajdu, ali VAR-a u večerašnjem meču nije bilo.

Nije se Kiel predavao protiv velikana i u 37. minuti su šokirali Bayern. Dehm je dugom loptom izbacio odbranu Bayerna, a Bartels je pogodio za 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Bayern je ponovo poveo. Igrala se 48. minuta kada je Leroy Sane zabio fenomenalan gol iz slobodnog udarca za prednost od 2:1.

Ovaj rezultat se nije mijenjao sve do pete minute nadoknade. Veliku grešku odbrane Bayerna koja je zaboravila na njega koristi Wahl, zabija za 2:2 i odvodi meč u produžetak.

Nije Bayern uspio da slomi Kiel u dodatnih 30 minuta meča. Imali su brojne prilike, nisu zabili i putnik u narednu rundu je odlučen penalima.

Dosta sigurni su bili u izvođači penala u prvih pet serija. Zarim Roca promašuje kod Bayerna, odbranio mu je golman, Kiel zabija preko Bartelsa, pobjeđuje i pravi veliku senzaciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

DFB Kup:

Kiel - Bayern 2:2 (6:5)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.