Italijanski stručnjak na čelu Akademije FK Sarajevo

Adnan Beganović

Italijanski fudbalski stručnjak Matteo Cioffi biće novi šef Akademije aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo.

U proteklih par mjeseci čelnici aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka obavili su razgovor sa nekoliko kandidata za šefa Akademije, a na kraju su odlučili da povjerenje ukažu mladom 43-godišnjem italijanskom stručnjaku.

Cioffi je u dosadašnjoj karijeri radio u omladinskim selekcijama Fiorentine, a vodio je i prvi tim Agleanesa, člana italijanske Serije D.

U Italiji je na glasu kao sjajan stručnjak za rad sa mladim fudbalerima, a između ostalog u Fiorentini je radio sa sadašnjim prvotimcima Rome i italijanskim reprezentativcima Gianlucom Mancinijem i Nicolom Zaniolom.

Nakon što se rastao sa Fiorentinom imao je ponudu da preuzme U23 reprezentaciju Irana, no istu je odbio, a tokom vikenda bi mogao biti i službenom predstavljen kao novi šef akademije FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.