Karijeru nastavlja u Albaniji

Numan Kurdić ide na novu posudbu i to u klub kojeg ne vole navijači Sarajeva

Edmir Škorić

Nakon što je okončana posudba u Novom Pazaru, Numan Kurdić se vratio u Sarajevo, ali samo na kratko.

Ovaj mladi štoper će ostatak sezone provesti u redovima Kukešija, ekipe koja nije omiljena među navijačima Sarajeva zbog ranijeg susreta u Evropi.

Kurdić je produkt akademije bordo kluba, ali nije imao prostor za igru na Koševu, pa je posuđen zajedno sa Ševkijom Resićem u superligaša iz Srbije, Novi Pazar.

Sada će u Albaniji pokušati da stiče dodatno iskustvo i da napreduje, a s obzirom da se radi o posudbama, očigledno je da u Sarajevu smatraju da posjeduje kvalitete i da se planira u budućnosti računati na njega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

185 centimetara visoko defanzivac igrao je u Novom Pazaru 16 utakmica, od toga je u 11 bio starter.

On će u narednim danima stići u Tiranu gdje će biti i zvanično predstavljen kao novi član Kukešija. Osim toga, albanski klub je dogovorio dolazak još jednog defanzivca, Viktora Velkoskog, koji je igrao u Vardaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.