Italijanski stručnjak na čelu Akademije FK Sarajevo

Italijanski stručnjak na čelu Akademije FK Sarajevo

A. Beganović

Italijanski fudbalski stručnjak Matteo Cioffi biće novi šef Akademije aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo.

U proteklih par mjeseci čelnici aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka obavili su razgovor sa nekoliko kandidata za šefa Akademije, a na kraju su odlučili da povjerenje ukažu mladom 43-godišnjem italijanskom stručnjaku.

Cioffi je u dosadašnjoj karijeri radio u omladinskim selekcijama Fiorentine, a vodio je i prvi tim Agleanesa, člana italijanske Serije D.

U Italiji je na glasu kao sjajan stručnjak za rad sa mladim fudbalerima, a između ostalog u Fiorentini je radio sa sadašnjim prvotimcima Rome i italijanskim reprezentativcima Gianlucom Mancinijem i Nicolom Zaniolom.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Nakon što se rastao sa Fiorentinom imao je ponudu da preuzme U23 reprezentaciju Irana, no istu je odbio, a tokom vikenda bi mogao biti i službenom predstavljen kao novi šef akademije FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1603952710
Taki se to radi. Primjer.
26 1
Jadnimi
napokon
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi