Foto - Instagram

Odabrao je i zanimljiv borj

Mesut Ozil stiže u Fenerbahče: Odrekao se ogromnog novca zbog voljenog kluba

Midhat Šljivak

Mesut Ozil sutra bi trebao zvanično postati novi igrač Fenerbahčea.

Sjajni njemački veznjak je nakon gotovo osam godina napustio Arsenal i seli se u Istanbul, gdje će potpisati ugovor sa Fenerbahčeom.

Ozil se odrekao sedam miliona funti koliko je trebao zaraditi u Arsenalu do kraja sezone. Uradio je to kako bi konačno raskinuo ugovor i kako bi kao slobodan igrač potpisao za Fener.

Zna se koliko će zarađivati i u redovima turskog velikana. Za potpis će njemački fudbaler dobiti bonus od pet miliona eura, a godišnja plata će mu biti četiri miliona eura.

Očekuje se da Ozil u Istanbul stigne večeras 15 minuta iza ponoći po lokalnom vremenu i nema dileme da će među navijačima Fenera nastati pravo ludilo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Navodno je već odabrao i broj koji će nositi na dresu, a to će biti broj 67.

Ozil je u bogatoj karijeri pored Arsenala igrao za Real Madrid, Werder i Schalke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.