Foto - EPA

Nerazzurrima tri boda u Derbiju Italije

Juventus razbijen na Meazzi: Inter potpuno nadigrao Staru damu

Midhat Šljivak

Inter je u 18. kolu Serije A na Giuseppe Meazzi u Derbiju Italije dočekao Juventus i upisao je laganu pobjedu rezultatom 2:0.

Antonio Conte je potpuno nadmudrio Andreeu Pirla u ovom meču. Juventus je izgledao bezidejno i Nerazzurri su zasluženo došli do tri boda.

Staru damu je 'načeo' njihov bivši igrač Arturo Vidal. Iskoristio je čileanski veznjak fenomenalnu loptu Barelle i zabio je za 1:0.

Mogla je prednost domaćeg tima nakon prvog dijela biti još i veća. Lukaku je dva puta gađao, Szczesny je odbranio, a Lautaro Martinez je nakon jedne odbijene lopte promašio zicer.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:0, a Juventus ni u nastavku nije pokazivao lice šampiona.

Inter je u 52. minuti stigao do drugog gola. Barella je sjajno zabio i pogodio je za 2:0.

Nije Juve mogao ništa u fazi napada. Conte je potpuno zatvorio ofanzivni dio ekipe iz Torina i tek u 87. minuti Juventus ima dobru šansu, ali je Handanović fenomenalno odbranio udarac Chiese.

Ostalo je do kraja 2:0 za Inter koji je sada sedam bodova ispred Juventusa i izjednačio se sa Milanom na vrhu tabele.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 18. kolo:

Inter - Juventus 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.