Turski mediji: Sve je gotovo, Rahmanović sa Konyasporom potpisuje ugovor na 2.5 godine

A. Beganović

Aktuelni bosanskohercegovački prvak i lider premijerligaške karavane, FK Sarajevo, u drugi dio sezone ući će bez svog ponajboljeg igrača Amara Rahmanovića.

Naime, kako pišu turski mediji, Rahmanović će karijeru nastaviti u Konyasporu, čije boje brani nekoliko bosanskohercegovačkih fudbalera (Aničić, Milošević, Hasdžiahmetović, Šehić).

Prema navodima iz turskih medija, čelnici Konyaspora su postigli dogovor sa Rahamnovićem i sutra ili u srijedu ovaj fudbaler priključit će se turskom klubu.

Rahmanović se nakon liječničkih pregleda potpisati ugovor na dvije i pol godine, a koliko će godišnje zarađivati i koliko će na ime obeštećenja inkasirati Sarajevo, još uvijek nema informacija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rahmanović je u ovoj sezoni u Premijer ligi odigrao 14 utakmica, postigao je šest pogodaka kojima je dodao isto toliko asistencija, a dobrim igrama zaslužio je i poziv u reprezentaciju.

Prije Sarajeva nastupao je za Slobodu, Novi Pazar, Olimpik, Istru, Koper, Maribor i Celje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.