Bundesliga

Borussia Dortmund pala u Leverkusenu, uvjerljive pobjede Hoffenheima i Wolfsburga

E. Škorić

Večeras su odigrana tri meča 17. kola njemačke Bundeslige.

Fokus je bio u Leverkusenu gdje su snage odmjerili Bayer i Borussia Dortmund. Fantastičan meč, na kraju tri gola i velika pobjeda Apotekara.

Bayer je poveo u prvom dijelu, tačnije u 14. minuti, nakon gola Diabjya, ali je Brandt u izjednačio na 1:1. Sijevalo je na obje strane, bolje šanse imala je Borussia, da bi talentovani Writz u 80. minuti nakon sjajne kontre izašao sam na golmana Burkija i pogodio za pobjedu.

Bayer je drugi na tabeli s 32 boda, Borussia četvrta s tri boda manje. Lider je Bayern s 36 bodova.

Wolfsburg je na gostovanju kod Mainza upisao novu pobjedu, bilo je 2:0, a vodeći gol postigao je rezervista Bialek u 65. minuti, samo pet minuta nakon što je ušao u igru. Weghorst je završio posao golom u 79. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gostujuću pobjedu ostvario je i Hoffenheim u Berlinu protiv Herthe (3:0).

Piatek je u 12. minuti promašio penal za Herthu, a u 33. minuti Rudy donosi prednost gostima, da bi Kramarić u 68. minuti zapečatio sudbinu Herthe. Treći gol postigao je također raspucani Kramarić u 88. minuti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.