Koliko Edin Terzić zarađuje na klupi Borussije Dortmund?

Iznenada preuzeo Žuto-crne

Koliko Edin Terzić zarađuje na klupi Borussije Dortmund?

A. Čaušević

Edin Terzić je sredinom decembra prošle godine potpuno iznenada dobio priliku da vodi Borussiju Dortmund, jedan od najboljih evropskih klubova. 

Bh. stručnjak koji je u kasnim 20-im okončao okačio kopačke u klin te se posvetio prvo skautingu, a zatim trenerskom poslu je naslijedio Luciena Favrea.

Obzirom da je angažovan do kraja sezone angažovan kao privremeni šef stručnog štaba njegov ugovor se nije mijenjao.

Tako prema podacima koje je objavio Bild Terzić u Borussiju Dortmund ima godišnju platu u iznosu od 600.000 eura. Njegov bivši šef, Lucien Favre je bio daleko plaćeniji sa platom od 4.5 miliona eura.

Ovom 38-godišnjaku za sada ide sasvim dobro, iako je seriju dobrih rezultata i pobjeda pokvario remi za vikend protiv Mainza (1:1).

Interesantne su plate na ostalim pozicijama u Borussiji. Glavni klupski fizioterapuet Thomas Zetzmann mjesečno zaradi 11.000 eura, a osoba zadužena za održavanje terena, Willi Droste, 8.000 eura svakog mjeseca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Klupski prevoditelj, zadužen za adaptaciju inostranih fudbalera, Joel Kunz koji fluentno osim njemačkog govori još engleski, španski i francuski jezik na mjesečnom nivou je plaćen sa 6.500 eura.

Koordinator omladinskih selekcija Lars Ricken godišnje zaradi 400.000 eura što i nije neka suma obzirom da je odgovoran za mnoge talente poput Youssoufa Moukoko (16) ili Giovanni Reyna (18) koji u narednim godinama klubu mogu donijeti odličnu zaradu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ek76
Terzicu ide dobro? Nisam siguran u to ... bod protiv zadnjeg na tabeli i poraz od union berlina i to vi nazivate dobro... navijac Dortmunda sam 30 godina i zivio sam u Dortmundu godinama, vjerujte to nisu dobri rezultati...
1 0
Alen23
U svijetu je sve poznato dok kod nas mi nemamo pojma koji trener koliko zaradi niti igraca za koliko je prodat ili kolike su in place bilo bi lijepo nisu ligu malo pretresa i pogledat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi