Kup Italije

Spezia priredila senzaciju na Olimpicu i sa dva igrača više izbacila Romu!

Edmir Škorić

Prava drama viđena je na praznom Olimpicu, a Roma je ispala iz Kupa nakon 4:2 poraza od Spezije (2:2).

Rimljani su kao apsolutni favoriti dočekali Speziju, koja je hrabrom igrom napravila veliku senzaciju.

Gosti su Vučicu šokirali u samo 15 minuta igre. Prvo je Galabinov pogodio s bijele tačke, a u 15. minuti je Saponara na asistenciju spomenutog Galabinova doveo Romu u nezavidnu poziciju.

Uveliko je u život Romu vratio Pellegrini golom s penala u 43. minuti, da bi tek u 73. minuti Mkhitaryan uspio da poravna rezultat na 2:2 i da Romi obezbijedi dodatnih pola sata nade.

Edin Džeko je ušao početkom prvog produžetka, a nedugo nakon toga pravi košmar za Fonsecu i njegov tim. Prvo Mancini dobija drugi žuti karton, a samo 40-ak sekundi kasnije golman Pau Lopez je isključen.

Roma s dva igrača manje nije uspjela da se odbrani i da eventualno prolaz izbori na penale. Spezia je u 107. eliminisala Romu, a gol je postigao Verde, glavom pogodivši za 2:3. Verdeu je ovaj pogodak posebno drag, ali nije želio da slavi jer je ponikao upravo u redovima večerašnjeg rivala.

Gosti su uspjeli u završnici da stignu i do četvrtog gola i da tako dodatno zapečate sudbinu Rome, koja je ostala bez prilike da se bori za trofej u Kupu.

Spezia tako neočekivano ide na Napoli u četvrtfinale Kupa, a tamo nas čekaju i dueli Milan - Inter, Atalanta - Lazio/Parma i Juventus - SPAL.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.