Foto - EPA

Ne može da vjeruje

Podolski razočaran zbog načina na koji je Arsenal postupio sa Ozilom: Nikad lošu riječ nije rekao...

Midhat Šljivak

Lukas Podolski komentarisao je situaciju u kojoj se našao njegov nekadašnji kolega iz reprezentacije Njemačke Mesut Ozil.

Ozil je nedavno postao član Fenerbahčea, ali je gotovo godinu dana bio otpisan u Arsenalu jer je Mikel Arteta smatrao da se ne bi uklopio u njegov sistem igre.

Podolski, koji je i sam nosio dres Topnika, razočaran je zbog onog što je londonski klub napravio Ozilu.

"Nije nikako u redu tako postupati sa čovjekom koji je sedam godina u klubu. On je na terenu pokazao da je istinska klasa i nikad nije ružnu riječ rekao o kolegama i klubu", rekao je Podolski.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ozil je nakon svega odlučio da ode šest mjeseci prije isteka ugovora. Odrekao se sedam miliona funti i krenuo je u novi život u Istanbulu.

Njemački fudbaler je u Arsenalu odigrao 254 utakmice i zabio je 44 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.