Odlična utakmica u Tel Avivu

U euroligaškom klasiku Maccabi srušio Real

Košarkaši Maccabija večeras su u 21. kolu Eurolige savladali madridski Real na svom parketu rezultatom 86:84.

U sjajnoj utakmici u telavivskoj Nokia Areni, poslije puno preokreta i rezultatskih promjena na kraju su sretniji i spretniji bili domaći košarkaši. 

Ništa dobro nije za Maccabi donijelo otvaranje ovog meča pošto je Real utakmicu otvorio s fantastičnim šutom a madridskom timu je u tom dijelu igre u koš ulazilo gotovo sve pa su nakon samo 10 minuta gosti imali velikih 9 poena viška. No već u idućoj četvrtini stvari se mijenjaju. Maccabi počinje igrati sjajnu obranu koja u 2/4 Real ostavlja na samo 13 poena naspram 33 koje su madridski košarkaši postigli u prvoj, a Izraelci do kraja poluvremena prednost gostiju otapaju na samo -1. U nastavku se utakmica rasplamsala i gledali smo sjajnu košarku do samog kraja. Iako je Real imao više prednost na svojoj strani, završnica je pripala domaćem timu koji u režiji fantastičnog Dorseya dolazi do velike pobjede i jako bitnih bodova.

Dorsey je utakmicu završio s 30 poena a jedini dvoznamenkasti košarkaš uz njega bio je Hunter s 11 u redovima domaćeg tima. Thompkins s 20 i Tavares s 15 poena najbolji kod Reala. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.