Odlična utakmica u Tel Avivu, Maccabi bolji od Baskonie

Novi poraz Španjolaca

Odlična utakmica u Tel Avivu, Maccabi bolji od Baskonie

Košarkaši telavivskog Maccabija savladali su večeras u svojoj Nokia Arenu Baskoniu rezultatom 91:82. 

Odlična košarka viđena je svih 40 minuta u ovoj efikasnoj utakmici a Maccabi se snašao bolje u napadačkoj košarci koju su preferirala oba tima večeras.

Domaći trener Sfairopoulos u ovoj utakmici sjajno je rasporedio minutažu a svih 12 košarkaša u rosteru domaćeg tima ulazilo je u igru a k tome se i upisalo u strijelce. Upravo je to bilo 'X faktor' za Izraelce u ovoj utakmici, to što su domaći uspjeli i odmoriti glavne zvijezde tima i koje su u pravim i najbitnijim trenutcima meča odigrale najbolju košarku. Prijetila je Baskonia, no bivala je kratka za malo svaki put kad bi imala priliku za egal ili potpuni preokret.

Ujednačene strijelce pobjedničkog tima predvodili su Hunter i Bryant s po 14 poena a kod gostiju je Henry postigao 19 poena, a Peters jedan manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi