Foto - Twitter

Samo dvojica saigrača se pojavila na rođendanu

Essien je u Madridu doživio najveće poniženje u životu: Ostala je samo fotografija za uspomenu

M. Šljivak

Michael Essien jedan je od najboljih afričkih fudbalera koji su se pojavili u proteklih 15-ak godina.

Veznjak iz Gane je slavu stekao igrajući za Chelsea, a moći će se pohvaliti da je još igrao za Lyon, Milan i Real Madrid.

Bilo je tu i nekoliko avantura u malim državama, a trenutno je igrač-menadžer u ekipi Nordsjeallanda iz Danske.

Essien je od 2005. do 2014. godine bio važan kotač u igri Chelseaja. U ljeto 2012. godine poželio ga je u svoje redove dovesti Jose Mourinho, koji je tada vodio Real Madrid.

Posebni ga je zvao sinom, Essien njega ocem. Imali su fantastičan odnos i Essien je stigao 31. augusta u Madrid.

Međutim, sjajni veznjak je u Realu doživio vjerovatno i najveće poniženje u životu. U decembru 2012. godine organizovao je zabavu povodom 30. rođendana i pozvao je kompletan tim.

Samo dvojica su se pojavila. Bili su to Ricardo Carvalho i Luka Modrić i tada je nastala fotografija koju će Essien zauvijek pamtiti.

Rob Beasley je kasnije u knjizi o Joseu Mourinhu je kasnije u knjizi objasnio da u Realu stvari ne funkcionišu kao u drugim klubovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Morao je da tješi Essiena govoreći mu da niko nema ništa lično protiv njega i da su jednostavno imali drugih obaveza".

Real Madrid je tu sezonu ostao bez trofeja, a Essien je napustio klub sa 35 odigranih mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.