Foto - EPA

Mladi fudbaler odlučio

Musiala spreman potpisati za Bayern, ubrzo mijenja i reprezentaciju

Midhat Šljivak

Najmlađi strijelac u historiji Bayerna Jamal Musiala (17) potpisat će novi ugovor sa klubom.

Iako su pojedini njemački mediji objavili da Musiala želi ogromnu cifru za novi ugovor i da ne želi ostati ako je ne dobije, to se ispostavilo kao netačno i 17-godišnji fudbaler želi ostati u klubu.

Bild tvrdi da će Musiala vjerovatno produžiti ugovor sa Bavarcima na još pet godina, ali detalji ugovora još nisu poznati.

Također, Musiala je odlučio promijeniti i reprezentaciju. Iako je rođenu Njemačkoj, ovaj tinejdžer je nastupao za selekciju Engleske.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Odlučio je međutim da promijeni nacionalni tim i on će u budućnosti nastupati za Njemačku.

Musiala je protiv Schalkea postao najmlađi strijelac u historiji kluba (17 godina i 205 dana) i predviđa mu se velika budućnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.