David Alaba čeka tim koji još ne razmišlja o njemu
Foto - EPA

Real je favorit, ali...

David Alaba čeka tim koji još ne razmišlja o njemu

M. Šljivak

Saga oko transfera Davida Alabe još nije gotova.

Austrijski reprezentativac će napustiti Bayern na kraju sezone, a uskoro bi trebao saopštiti odluku o tome gdje će nastaviti karijeru.

Marca je objavila kako je Alaba već odabrao Real sa kojim je navodno dogovorio četverogodišnji ugovor vrijedan 11 miliona eura po sezoni, ali su ove informacije ubrzo opovrgnute od oca 28-godišnjeg defanzivca.

Navodno se čeka i Barcelona. Menadžer Pini Zahavi želi sačekati izbor novog predsjednika i vidjeti šta mu Katalonci mogu ponuditi, te će se navodno nakon toga donijeti odluka.

Transfer mag Fabrizio Romano je jučer u svom podcastu govorio na ovu temu.

"Ne želim kao Marca reći da je sve potpisano. Imaju usmenu dogovor i Real je veliki favorit za Alabin potpis", rekao je Romano i dodao je da je Austrijanac najveću ponudu dobio od Liverpoola.

"Dobio je brojne ponude. Najbolja je stigla od Liveproola, PSG je također veoma zainteresovan, mnogo više od Barcelone", tvrdi Romano.

Kandidat za predsjednika Barcelone Joan Laporta je također govorio o Alabi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne vjerujem da ga je Real već potpisao. Prva stvar koju ću uraditi je razgovarati se tehničkim dijelom da vidim kako stoje stvari oko transfera. Spreman sam učiniti korak u napretku sportskog segmenta", rekao je Laporta.

Vidjet ćemo gdje će Austrijanac na kraju završiti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

huizju
Impresivno kako Bayern uopste dolazi do pojacanja, ustvari je kristalno jasno da imaju strasne skaute, ali velika vecina njihovih igraca su iz malih klubova, dok ostali konkurenti tipa Barcelona, Real Madrid, ManUtd, Juventus itd. kupuju samo velika imena iz manje velikih klubova. Primjera radi Alaba je prije Bayern-a igrao u Fk Austria, pa, Neuer, Pavard, Sulle, Gnabry, Alphonso Davies, Marc Roca.. svi su iz manjih klubova dosli i nisu dosli kao zvijezde!
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi