FOTO: EPA

Sjajan meč u 17. kolu HNL-a

Fudbalska poslastica u Gorici i nestvaran preokret Dinama

Haris Zilić

Pravu fudbalsku poslasticu u 17. kolu HNL-a, odigrali su Gorica i Dinamo. Konačan rezultat je glasio 3:4 za Dinamo nakon nevjerovatnog preokreta.

Povela je Gorica u 11. minuti golom Dieyea.

Nakon gola domaćih, Dinamo je bio bolji protivnik, a to su krunisali sa dva gola u razmaku od šest minuta. Prvo je Ivanušec u 35. minuti poravnao na 1:1, da bi Oršić u 41. minuti pogodio za 1:2.

Ipak, Lovrić se potrudio u 43. minuti da se na odmor ode sa remijem i pogodio za 2:2.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U nastavku ofanzivnija igra Gorice i to dolazi na naplatu u 61. minuti, Špikić je po treći put zatresao mrežu Modrih za 3:2.

Nastavila su oba tima sa napadima. Gosti su imali izgledne prilike preko Gavranovića i Petkovića, ali bez promjene rezultata. Ipak u 90. minuti Dinamo stiže od izjednačenja, a strijelac je bio Petković sa 11 metara da bi Theopill u 96. minuti pogodio za 3:4 i veliki trijumf Dinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.