Morao se hitno vratiti u London

Aubameyang "nestao" nekoliko sati pred utakmicu, Arteta objasnio zašto

Edmir Škorić

Arsenal je u subotu poražen od Southamptona u FA kupu s 1:0 i tako je ostao bez šanse da odbrani trofej u ovom takmičenju.

Utakmicu je propustio jedan od najboljih igrača londonske momčadi Pierre Emerick-Aubameyang, a sada je trener Topnika Mikel Arteta objasnio i zbog čega.

"Imao je lične probleme nekoliko sati prije utakmice i morao se odmah vratiti u London. Kada riješi probleme, vratit će se ekipi", rekao je kratko Arteta.

Arsenal je podigao formu u Premier ligi, a Aubameyang je postigao četiri gola na zadnjih pet utakmica i od njega se puno očekuje do kraja sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.