Siguran trijumf

Juventus pobijedio Bolognu, Skorupski spasio goste totalnog debakla

Admin Čaušević

Juventus je iskoristio poraz Milana i remi Intera zahvaljujući sigurnoj pobjedi nad Bolognom 2:0.

Bianconeri su bolje ušli u meč, a do vodećeg gola su stigli u 15. minuti kada je uz dosta sreće svoj prvijenac zabio Arthur.

Nakon toga izjednačena igra. Redale su se prilike na obje strane, ali i promašaji. Bologna je odlično ušla u nastavak, ali je Szczesny bio na vrhuncu zadatka.

Pitanje pobjednika je riješeno u 71. minuti, poslije ubačaja Cuadrada iz kornera glavom je zabio McKennie koji je ponovo odigrao jedan dobar meč.

Poslije tog gola veliki broj prilika, ali i promašaja igrača Juventusa. Odličan na golu Bologne bio je Skorupski koji je domaćim igračima zaustavio nekoliko izuzetnih prilika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.