Katalonci slavili sa 2:0

Barcelona u gostima pobijedila Elche, Miralem Pjanić nije odigrao ni sekunde

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelona danas su u gostima pobijedili Elche sa 2:0 u meču 20. kola španske La Lige.

Katalonski klub je imao dominaciju na sredini terena od samog početka, ali prvu šansu gosti su stvorili tek u 29. minuti kada je šutirao Jordi Alba, ali je lopta otišla pored gola domaćih.

Barcelona je zaprijetila i u 36. minuti preko Pedrija, no ni ovaj put nije bilo promjene rezultata.

Međutim, gosti su u 41. minuti uspjeli da povedu sa 1:0. Braithwaite je centrirao prema Griezmannu, a loptu je nezgodno skrenuo Gonzalez, te je Frenkie de Jong uspio da ju zakuca u praznu mrežu.

Elche je u 57. minuti mogao da šokira goste. Veliki grešku napravio je Mingueza kojem je Rigoni ukrao loptu i izašao je sam ispred Ter Stegena, ali je njemački golman sjajnom odbranom spasio svoj gol.

Barcelona je mogla sve da riješi u 83. minuti kada je glavom pokušao Tincao, no golman domaćih to odlično brani. Međutim samo šest minuta kasnije Barcelona je stigla do drugog gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong je ovaj put bio asistent, a pogodak za 0:2 postiže glavom Riqui Puig koji je samo minutu ranije ušao u igru.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ni danas nije ulazio u igru, te je posljednji meč u La Ligi odigrao još 16. decembra. Barcelona je ovom pobjedom došla na treće mjesto i ima 37 bodova, dok je Elche predzadnji sa 17 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.