Koeman "kaznio" Pjanića!

Poslije promašenog penala

Koeman "kaznio" Pjanića!

A. Čaušević

Miralem Pjanić nije uspio realizovati penal u Kup Kralja protiv Cornelle kada je njegov udarac odlično odbranio protivnički golman.

Osim što je promašio Pjanić, kazneni udarac u drugom poluvremenu nije uspio realizovati i Ousmane Dembele što je razljutilo Ronalda Koemana.

U posljednje vrijeme izvođenje penala nije jača strana igrača Barcelone što je negativno iznenadilo i Koemana pa je Pjanića i saigrače "kaznio" pucanjem penala u dva uzastopna treninga.

"Svaki igrač može promašiti penal, ali promašiti sedam od 12 je previše. Prvi izvođač penala je Messi, ali ako on nije na terenu onda drugi igrači moraju preuzeti odgovornost", rekao je Koeman.

Ti koji su preuzeli odgovornost su bili Pjanić i Dembele, zbog čega su se "našutirali" kaznenih udaraca u petak i subotu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Jučer i danas smo vježbali penale da bi to popravili", dodao je nizozemski stručnjak.

Messija neće biti ni danas rotiv Elchea pa će biti interesantno vidjeti ko će izvesti penal za Katalonce ukoliko bude udaraca s bijele tačke.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Trener treba zastiti igrace od pritiska, I preuzet ga na sebe a ne sve prebacivati na njih! ( a ovdje se iz aviona vidi Los trener ski posao)
3 0
tranzicija
Nije 7 glupane nego 8 od 12. Idi Pjanicu od neznalice, idi i ne vracaj se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi