Barca slavila u Elcheu

Koeman hvalio Puiga, a onda poslao poruku i Pjaniću

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su u gostima pobijedili Elche sa 2:0.

Golove za katalonski klub postigli su Frenkie de Jong i Riqui Puig, te su donijeli važna tri boda svojoj ekipi.

Puig je dobio šansu u samom finišu meča, te je nakon samo minute na terenu uspio da glavom zatrese mrežu protivnika.

Za mladog veznjaka ovo je prvi gol u seniorskom timu, ali i pokazatelj Ronaldu Koemanu da ozbiljnije treba da računa na njega. Nakon meča Koeman je poručio da je zadovoljan s onim što je Puig pokazao, ali je poslao i jasnu poruku ostalim rezervama među kojima je i Miralem Pjanić.

"Ušao je s klupe i odigrao jako dobro. Ušao je u kazneni prostor i zabio gol i to je ono što stalno govorim veznim igračima. Kada vam trener pruži šansu za igru onda morate da pokažete da imate budućnost u prvoj ekipi. Puig je danas bio jako važan za nas", rekao je Koeman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.