Barcelona u gostima pobijedila Elche, Miralem Pjanić nije odigrao ni sekunde

Katalonci slavili sa 2:0

Barcelona u gostima pobijedila Elche, Miralem Pjanić nije odigrao ni sekunde

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelona danas su u gostima pobijedili Elche sa 2:0 u meču 20. kola španske La Lige.

Katalonski klub je imao dominaciju na sredini terena od samog početka, ali prvu šansu gosti su stvorili tek u 29. minuti kada je šutirao Jordi Alba, ali je lopta otišla pored gola domaćih.

Barcelona je zaprijetila i u 36. minuti preko Pedrija, no ni ovaj put nije bilo promjene rezultata.

Međutim, gosti su u 41. minuti uspjeli da povedu sa 1:0. Braithwaite je centrirao prema Griezmannu, a loptu je nezgodno skrenuo Gonzalez, te je Frenkie de Jong uspio da ju zakuca u praznu mrežu.

Elche je u 57. minuti mogao da šokira goste. Veliki grešku napravio je Mingueza kojem je Rigoni ukrao loptu i izašao je sam ispred Ter Stegena, ali je njemački golman sjajnom odbranom spasio svoj gol.

Barcelona je mogla sve da riješi u 83. minuti kada je glavom pokušao Tincao, no golman domaćih to odlično brani. Međutim samo šest minuta kasnije Barcelona je stigla do drugog gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong je ovaj put bio asistent, a pogodak za 0:2 postiže glavom Riqui Puig koji je samo minutu ranije ušao u igru.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ni danas nije ulazio u igru, te je posljednji meč u La Ligi odigrao još 16. decembra. Barcelona je ovom pobjedom došla na treće mjesto i ima 37 bodova, dok je Elche predzadnji sa 17 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rivaldo
Morate li na svaku objavu o Barceloni pisati da Pjanic nije igrao, ili da je na klupi? Citavom svijetu je jasno da on u Barceloni nije nikakav faktor i da ce uvijek biti na klupi, nema potrebe iz sedmice u sedmicu isto da pisete.
5 1
user1606950187
Barcelona izgubi 40 komentara Barca pobijedi niko nista
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi