Premier liga

Petarda Manchester Cityja za preuzimanje trona, Arsenal slavio kod Southamptona

Edmir Škorić

Arsenal i Manchester City ostvarili su gostujuće trijumfe u večerašnjim mečevima 20. kola Premier lige.

Arsenal se osvetio Southamptonu za nedavni poraz u FA kupu. Topnici su na St. Mary'su slavili s 3:1, iako su loše ušli u meč.

Sveci su poveli već u trećoj minuti golom Armstronga, ali već u osmoj minuti Pepe pogađa za izjednačenje.

U 39. minuti Arsenal je poveo. Lacazette je proigrao Saku, a mladi nogoemetaš Topnika golom nastavio da oduševljava i Mikela Artetu i saigrače, ali i sve navijače londonskog kluba.

Saka je pored gola upisao i asistenciju u 72. minuti, nakon koje je Lacazette riješio pitanje pobjednika. S ova tri boda Arsenal se penje do osmog mjesta i ima 30 bodova, jedan više od svog večerašnjeg rivala.

Manchester City je još jednom pokazao svu svoju snagu, pobijedivši WBA u gostima s visokih 5:0, a četiri gola dali su Građani u prvom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redom su pogađali Gundogan, Cancelo, pa opet Gundogan i Mahrez, a u nastavku se u strijelce upisuje i Sterling.

City nastavlja da niže pobjede i s 41 bodom preuzeo je lidersku poziciju u Premier ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.