Foto - EPA

Klub je već odlučio

Real trojici neće ponuditi nove ugovore

Midhat Šljivak

Madridski Real odlučio je kako neće ponuditi nove ugovore trojici fudbalera.

Marcelo, Isco i Gareth Bale ostaju bez ugovora na ljeto 2022. godine. Klub je već odlučio kako im neće ponuditi nastavak saradnje i oni će napustiti ekipu po isteku ugovora.

Naravno, postoji mogućnost da neko od njih bude i prodat u narednom periodu, ali o tome će se odlučivati ako ponude dođu.

Najduži borav u Madridu ima Marcelo. Iskusni brazilski bek je od 2007. godine član Kraljeva i odigrao je 517 utakmica za klub.

Isco je stigao 2013. godine i ima 321 nastup, a Gareth Bale, koji je trenutno na posudbi u Tottenhamu je također stigao iste godine i nastupio je u 251 utakmici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je očigledno krenuo u promjene u narednim godinama, a već ovog ljeta postoji mogućnost odlaska kapitena Sergija Ramosa sa kojim za sada nema dogovora o produžetku saradnje.

Trenutno je sa klubom jednogodišnje produženje ugovora potpisao Luka Modrić,a nakon toga će vjerovatno i on napustiti Real.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.