Mora pojačati zadnji red

Klopp javno pozvao jeftine štopere da mu se jave: "Pošaljite mi poruku"

Edmir Škorić

Usljed silnih povreda, Jurgen Klopp očajnički nastoji da pojača odbranu.

Liverpool igra bez Van Dijka, Gomeza i Matipa, dok je ranije Lovren prodan Zenitu. Tako je aktuelni prvak Engleske u sezoni u kojoj brani naslov primoran da dobar dio mečeva igra bez klasičnog štopera, pa je Klopp morao u posljednjim mečevima uglavnom tamo stavljati veznjake ili neiskusne i mlade nogometaše.

Nakon pobjede nad Tottenhamom (3:1), Jurgen Klopp je javno pozvao jeftine štopre da mu se jave.

"Nevjerojatno je što nam se događa s odbranom. Moramo naći novog štopera. Ako znate nekog jeftinog i kvalitetnog, pošaljite mi poruku", izjavio je menadžer Redsa.

Situacija se po Liverpool malo poboljšala nakon što je slavio s 3:1 u Londonu nad Spursima i tako je nakon pet vezanih utakmica bez gola, konačno proradio. Na tabeli su Redsi četvrti s 37 bodova, dok vodeći City ima 41 i utakmicu manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.