Klopp nadmudrio Mourinha: Liverpool slavio u Londonu

Redsi pobijedili sa 3:1

Klopp nadmudrio Mourinha: Liverpool slavio u Londonu

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola večeras su u gostima pobijedili Tottenham sa 3:1 u derbiju 20. kola engleskog Premiershipa.

Tottenham je veoma dobro otvorio meč i poveo u trećoj minuti kada je Son pogodio za 1:0, ali nakon reakcije iz VAR sobe sudija je poništio pogodak londonskog tima zbog ofsajda.

Domaći prijete i u 22. minuti kada je Son sjajno šutirao, ali je Alisson to odbranio. Dvije minute kasnije prijete i Redsi preko Manea, no na drugoj strani dobro je reagovao Lloris.

I u posljednjim sekundama prvog dijela Liverpool je poveo sa 1:0. Mane je prošao po lijevoj strani i ubacio u peterac, a očajnu reakciju Llorisa i odbrane iskoristio je Firmino koji pogađa za 1:0.

Samo dvije minute u nastavku bile su dovoljne Liverpoolu da udvostruči prednost. Lloris loše odbija loptu nakon šuta Manea, a na odbijanac je naletio Alexandar-Arnold koji pogađa za 2:0.

No, Tottenham je smanjio prednost već u 49. minuti. Sjajan gol postigao je Hojbejjrg koji je vratio nadu domaćem timu, ali to nije dogo trajalo.

Redsi su u 57. minuti uspjeli da povedu sa 3:1 nakon što je pogodio Salah, ali je ovaj put VAR poništio gol gostiju jer je Firmino igrao rukom. No, samo desetak minuta kasnije Liverpool je uspio da dođe do trećeg gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odbrana Tottenhama ponovo loše reaguje, a to je ovaj put iskoristio Mane koji je postigao pogodak za konačnih 3:1.

Liverpool je s ovom pobjedom na četvrtom mjestu sa 37 bodova, dok je Tottenham šesti i ima četiri boda manje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Osvaldo000
Zali boze prosutih bodova protiv ovih iz zone ispadanja inace bi bili na plus 7
7 3
dadoredsi
Ne moze Murinjo nista Klopu kakve igrace ima a stalno parkira avtobus.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi