Pripreme Rođenih

FK Velež ne odustaje od zacrtanog cilja, Feđa Dudić zna da je put do tamo trnovit

E. Škorić

Pripreme Veleža počele su još sredinom mjeseca, a prva utakmica odigrana je u srijedu, kada je mostarski tim poražen od Tuzla Cityja.

Porazi se obično brzo zaboravljaju u pripremnim ciklusima i ne nose sa sobom neke velike posljedice, ali to u slučaju Veleža i trenera Feđe Dudića nije nužno pravilo. Zapravo, Dudić je otvoreno priznao nakon tog meča u Mostaru da neki igrači "definitivno su limitirani za ovaj rang i kvalitet koji nam treba".

Time je Dudić jasno poručio da za neke neće biti mjesta u Veležu i da možemo očekivati još promjena tokom narednog perioda. Odlazak Fejsala Mulića trebao bi se nadomjestiti dovođenjem drugog kvalitetnog napadača, ali je navijače Rođenih obradovala vijest da su upravo Dudić, ali i ponajbolji igrač iz prvog dijela sezone Obren Cvijanović produžili ugovore.

Dakle, u Veležu se uveliko radi u svim strukturama, sve s ciljem kako bi se u proljeće ušlo s nadom u plasman u Evropu, što je nešto što u Mostaru sanjaju decenijama i na neki način sasvim opravdan cilj. Neće biti tragedija ako se do cilja ne dođe, ali trnovitim će putem Dudić i njegovi igrači pokušati da ga ostvare. Za to je potrebno dosta rada, strpljenja, podrške, vjere, ali i kvaliteta. Svega toga ima u Mostaru, samo u kojoj mjeri? Pokazat će to i naredne utakmice.

Sljedeća pripremna utakmica je u utorak protiv Željezničara od 14 sati, s tim da nije poznato gdje će meč biti odigram, a u četvrtak je planiran put u Antaliju u jutarnjim satima.

U međuvremenu, prvi tim je jutros odradio trening. Jedno je Omar Pršeš isti propustio zbog povrede, ali do puta u Antaliju trebao bi biti potpuno spreman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Juniore danas čeka duel s GOŠK-om na pomoćnom terenu od 16:30 sati, a zaigrat će i Dževad Sijamija i Hajdarević, Veležove mlade nade koje treniraju i sa prvim timom i za sada su u planovima trenera Dudića.

Upravo ti mladi momci imaju poseban motiv na svakom od treninga, jer svaki dobar potez može ih odvesti do vrata raja i donijeti im toliko očekivani status prvotimca Veleža, ali svaki pogrešan korak može da bude i presudan. No, tako je to kada se nosi dres kluba kao što je Velež. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.