Velež poražen od Tuzla Citya

Prijateljska utakmica

Velež poražen od Tuzla Citya

H. Zilić

Prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za nastavak PLBiH, odigrali su Velež i Tuzla City, a konačan rezultat je glasio 0:1.

U sedmoj minuti prvu priliku na utakmici imao je Cvijanović, ali njegov udarac blokira odbrana Tuzla Citya. Nova šansa za Rođene u 13. minuti. Radović je ubacio, a Zubanović bio neprecizan u završnici. Šansa za Tuzlake u 20. minuti, no odbrana Veleža sigurna.

Nova šansa za Tuzla City u 30. minuti, Nukić je ubacio, a udarac Lučića je izblokirala odbrana Veleža.  Ubiparip pokušava iz slobodnjaka u 39. minuti, ostaje 0:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Tuzlaci sjajno otvaraju drugo poluvrijeme i dolaze do vodstva od 0:1 u 51. minuti, strijelac je bio Rustemović, koji je prekrasnim udarcem iz slobodnjaka zatresao mrežu Mostaraca.

Nakon gola ofanzivnija igra Veleža. U tri minute imali su dvije dobre prilike. Prvo preko Anđušića u 65. minuti, zatima i Behrama u 68. minuti, no ostalo je 0:1. U 70. minuti pokušava i Brandao, ali mreža Tuzlaka miruje. Maksimović je imalo veliku šansu za goste u 88. minuti, na semaforu je ostalo 0:1.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i Tuzlaci su upisali trijumf rezultatom 0:1. Oba tima nastavljaju sa pripremama, a nastavak PLBiH je krajem feburara.

FK Velež: Bogdanović, Daryio, Zvonić, Alagić, Radović, Radovac, Hasanović, Vehabović, Cvijanović, Ovčina, Zubanović.

FK Tuzla City: Fejzić, Nukić, Lučić, Morris, Barišić, Karijašević, Brkić, Mišić, Doffo, Džafić, Ubiparip.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi