Rossoneri slavili

Milan uz dva penala do bitne pobjede u Bologni

Edmir Škorić

Milan je u susretu 20. kola Serije A, kao gost, slavio protiv Bologne s 2:1.

Poslije poraza od Atalante u prvenstvu i Intera u Kupu, Milan je danas imao imperativ pobjede, no nije bilo nimalo lagano na gostovanju u Bologni.

Gosti su bolje otvorili meč, napadali, a u 26. minuti stigli i do vodstva. Leao je izborio penal, Ibrahimovićev udarac odbranio golman Bologne, no natrčao je Rebić i pogodio.

U 55. minuti novi penal za Milan, koji je prethodno imao nekoliko sjajnih šansi. Ovaj put Kessie je preuzeo odgovornost i pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Desetak minuta prije kraja Bologna preko Polija, bivšeg igrača Milana, smanjuje na 2:1, no uspjeli su gosti da sačuvaju prednost i da ostvare velika tri boda.

Milan ostaje vodeći s 46 bodova, ima pet bodova više od gradskog rivala Intera, koji večras igra svoj meč 20. kola protiv Beneventa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.