Šibenik slavio na Maksimiru

Današnjem porazu Dinama baš niko se nije nadao

Edmir Škorić

Potpuno neočekivano je večeras Dinamo poražen od Šibenika s 2:1 u susretu 18. kola HNL-a.

Dinamo je bio veliki favorit u ovom meču koji je odigran na Maksimiru, no Modri su poraženi po treći put ove sezone i sada će nakon 18 kola ostati izjednačeni s Osijekom, koji također ima 39 bodova, a koji je nešto ranije danas pobijedio Istru s 1:0.

Sahiti je u 13. minuti postigao gol za Šibenik, no samo devet minuta nakon toga Atiemwen vraća stvari na početak i djelovalo je kako će Dinamo do kraja rasuti goste.

Ipak, novi šok za Dinamo u 65. minuti, kada Jurić postiže gol za 2:1 i na kraju pobjedu hrabrog Šibenika, koji ide na sedmo mjesto sa 19 bodova.

Josip Kvesić je igrao 90 minuta za goste, dok Izet Hajrović nije dobio šansu s klupe kod Dinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.