PUFBiH objavila imena dužnika: Koliko duguju Sloboda, Željezničar, Zrinjski, Široki, Sarajevo...

Adnan Beganović

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je imena poreznih obveznika sa iznosom duga preko 50.000 KM na dan 31. decembar 2020. godine.

Na listi dužnika nalazi se i veliki broj sportskih kolektiva iz Federacije Bosne i Hercegovine među kojima su i fudbalski klubovi.

Tako Nogometni klub Čelik i Nogometni klub Široki Brijeg na ime poreza duguju po oko 4 miliona i 300.000 KM od čega kod Čelika oko 3 miliona i 300.000 otpada na glavnicu, a nekih 930.000 KM na kamatu. 

Fudbalski klub Sloboda ukupno duguje oko 3.5 miliona KM, a Željezničar oko 2.3 miliona KM, dok Zrinjski na ime poreza duguje oko 1.3 miliona KM.

Skoro milion KM duguje i federalni prvoligaš Zvijezda iz Gradačca, dok aktuelni bosanskohercegovački prvak FK Sarajevo duguje oko 820.000 KM.

Kompletnu listu dužnika možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.